Eenheidsbebouwing stadswoningen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van drie rijhuizen van 1897-98 in rode baksteenbouw op arduinen plint; twaalf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Grote inrijpoort op nummer 11. Aflijnende gootlijst onderbroken door twee trapgeveltjes boven risaliet met opgaand dakvenster. Horizontale geleding door middel van de met elkaar verbonden arduinen aanzetstenen van de ontlastingsbogen boven de ramen en banden ter hoogte van de onder- en tussendorpels. Getoogde muuropeningen met diamantkop sluitsteen. Zelfde enkelhuistype toegepast in nummer 19.

• Stadsarchief Roeselare, 96/1897, 8/1898.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol