Eenheidsbebouwing stadswoningen

Beschrijving

Nrs. 9-15. Eenheidsbebouwing van drie rijhuizen van 1897-98 in rode baksteenbouw op arduinen plint; twaalf trav. en twee bouwl. onder pannen zadeldak. Grote inrijpoort op nr. 11. Aflijnende gootlijst onderbroken door twee trapgeveltjes boven risaliet met opgaand dakvenster. Horizontale geleding d.m.v. de met elkaar verbonden arduinen aanzetstenen van de ontlastingsbogen boven de ramen en banden ter hoogte van de onder- en tussendorpels. Getoogde muuropeningen met diamantkop sluitsteen. Zelfde enkelhuistype toegepast in nr. 19 (421).

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol