Burgerhuis Het Visschershuis, Op Vaderen Grond

Beschrijving

Neogotisch getint woonhuis van 1890 (zie jaarsteen) met gevelopschrift "Het Visschershuis", "Op Vaderen Grond". Bakstenen gevel met verwerking van arduin voor de sokkel, vensterkruisen en cartouches. Verticale accentuering met deurrisaliet en bredere venstertravee bekroond door opgaand dakvenster in tuitgeveltje met sieranker in de top. Gootlijst met aflijnend boogfries voorzien van bolornamenten in het spaarveld. Leeuwenkop met jaarsteen in de muil siert het klaverbladbogig casement waarin het dakvenster is gevat. Stenen kruis-, klooster- en bolkozijnen; laatst genoemde als bovenlicht van de rechthoekige deur.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol