erfgoedobject

Neogotisch burgerhuis Het Visschershuis

bouwkundig element
ID: 23739   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23739

Juridische gevolgen

Beschrijving

Nr. 75. Neogotisch getint woonhuis van 1890 (cf. jaarsteen) met gevelopschrift "Het Visschershuis", "Op Vaderen Grond". Bakstenen gevel met verwerking van arduin voor de sokkel, vensterkruisen en cartouches. Verticale accentuering met deurrisaliet en bredere venstertrav. bekroond door opgaand dakvenster in tuitgeveltje met sieranker in de top. Gootlijst met aflijnend boogfries voorzien van bolornamenten in het spaarveld. Leeuwenkop met jaarsteen in de muil siert het klaverbladbogig casement waarin het dakvenster is gevat. Stenen kruis-, klooster- en bolkozijnen; l.g. als bovenlicht van de rechth. deur (fig. 149).


Bron     : De Gunsch A., Metdepenninghen C., Tansens A. & Vanneste P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Neogotisch burgerhuis Het Visschershuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23739 (Geraadpleegd op 22-09-2019)