Burgerhuis naar ontwerp van Ernest Apers

Beschrijving

Eclectisch enkelhuis met art-deco-inslag, van twee bouwlagen en twee traveeën onder geschubd pseudo-mansardedak naar ontwerp van E. Apers (Roeselare), van 1933. Parement van gele baksteen op arduinen plint. Brede doorgetrokken venstertravee met gebogen erker onder leien koepeldak waarboven dakvenster tussen boven de dakrand uitstekende afgeronde postamenten verfraaid met uitkragende bruine speklagen en decoratieve top. Smalle deurtravee bekroond met dakkapel. Sterk uitkragende kroonlijsten, heden vernieuwd.

• Stadsarchief Roeselare, 166/1933.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol