Enkelhuis neoclassicistische inslag 1913

Beschrijving

Nr. 15. Onderkelderd enkelhuis met neoclassicistische inslag van drie trav. en drie bouwl. onder zadeldak (n // straat, mechanische pannen) van 1913 (cf. jaarsteen). Gele baksteenbouw verfraaid met arduin. Verticaal gemarkeerd d.m.v. gesuperposeerde pilasters refererend aan een serliana, horizontale accentuering door doorgetrokken lateien, doorlopende lekdrempels en entablement. Over breedte van twee venstertrav.: balkon op consoles en onder hoofdgestel met centraal fronton. Voorts getoogde en rondbogige muuropeningen (508).

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol