Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Nr. 19. Imposant neoclassicistisch herenhuis XIX B van vier trav. en drie bouwl. onder gebogen zadeldak. Bepleisterde lijstgevel met geblokte verhoogde begane grond op arduinen sokkel met kelderramen. Horizontale geleding d.m.v. doorgetrokken lijst, balkonplaat en bovenrand van het balkon aansluitend bij de lekdrempels; aflijnende kroonlijst met tandfries op consoles. L.risaliet met geblokte hoeken, breed steekbogig benedenvenster met glas-in-lood onder het balusterbalkon. Dakvenster met driehoekig fronton en balustrade. Getoogde muuropeningen. Kroonlijst met tandfries op consoles. Heden gerenoveerd (510).

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol