Burgerhuis naar ontwerp van A. Van Coillie

Beschrijving

Nr. 5. Breedhuis van drie trav. en drie bouwl. n.o.v. A. Van Coillie (Roeselare), 1923. Combinatie van lijst- en geknikte topgevel afgezet met natuursteen onder decoratieve bekroning. Op de bovenverd., gestileerde Brugse trav. met gedrukte accoladeboog en maskerkop in de sluitstenen; ingeschreven rechth. vensters onder lateien met tandlijst en borstweringen in overhoeks verband; driezijdig balkon opgenomen in de brede puilijst. Drieledig halfrond venster in de top. Bloemmotieven op o.m. tuit, voluten en in borstwering. Nieuwe ramen op eerste en tweede verd. (fig. 187, 188), (554).

SAR 342/1923. PLANCKE M., De burgerlijke ..., p. 141, nr. 73.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol