Burgerhuis naar ontwerp van A. Van Coillie

Beschrijving

Nr. 6. Diephuis met tuitgevel ontworpen door A. Van Coillie (Roeselare), 1921. Winkelhuis van drie bouwl. onder pannen zadeldak. Gediversifieerde geel-oranje baksteen, afgewisseld met natuursteen (en simili-?) o.m. voor de aanzetstenen, dekbanden, lateien, en arduin op de benedenverd. Brede winkelpui onder korfboog. Spaarveld van de bovenverd. gevat tussen pilasters onder een korfbogige muraalboog. Op de tweede bouwl. rechth. drielicht, op de derde drie gekoppelde, korfboogvensters waaronder siermetselwerk in de borstwering. Topgevel met licht vooruitspringende tweezijdige erker. Een fiaal verbindt de ontlastingsboog met het decoratief uitgewerkte topstuk. Vernieuwde pui (fig. 187), (555).

SAR 223/1921. PLANCKE M., De burgerlijke..., p. 125, nr. 42.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol