Winkelhuis naar ontwerp van A. Van Coillie

Beschrijving

Nr. 7. Winkelhuis met nieuwe gevel en verbouwing n.o.v. A. Van Coillie (Roeselare) van 1924, in hetzelfde jaar uitgevoerd (cf. consoles). Diephuis met puntgevel van drie bouwl. onder pannen zadeldak. Gele baksteenbouw verlevendigd d.m.v. arduin en witte natuursteen. Een brede steekboog omvat een vernieuwde winkelpui. Twee pilasters met decoratief metselwerk op natuurstenen gegroefde consoles, versierd met jaartal en plantmotief, flankeren een spaarveld, een driezijdige erker en een vierlicht verwerkt zijn. In de top, een gekoppeld venster met deelzuiltje. Lateien met tandlijst. Top, aanzet-, schouderstukken, pilasters en borstwering verfraaid d.m.v. plantmotieven (fig. 187), (556).

SAR 123/1924. PLANCKE M., De burgerlijke ..., p. 145, nr. 82.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol