Magazijn

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Magazijn

Beschrijving

Magazijn van 1895. Diephuis met puntgevel onder golfplaten dak. Gevel gevat tussen pilasters met versierde muurankers eindigend op klimmende steekboogfries. Op begane grond poort tussen schampstenen, op bovenverdieping deurvenster onder gietijzeren latei (waartegen ronde ijzeren staaf bevestigd is), tussen twee paar gekoppelde steekbogige ramen. Zolderverdieping voorzien van laaddeur onder gietijzeren I-balk waarboven hijsbalk in oculus; twee kleine steekbogige nissen.

• DESMET G. 1962: De ontwikkeling der economische bedrijvigheid in en om de haven van Roeselare, 1862-1962, Roeselare, 87-88, nummers 23-25, 31.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol

Aanvullende informatie

Alleen de voorgevel is bewaard. Achter de bewaarde gevel bevindt zich nu een groot modern industrieel pand.

Auteurs: Jacobs, Els