Magazijn en woonhuis naar ontwerp van D. Denys-Carbonez

Beschrijving

Magazijn met woonhuis naar ontwerp van D. Denys-Carbonez (Roeselare) van 1894, oorspronkelijk voor opslag van granen, vanaf 1909 voor cichorei. Donkerrode baksteenbouw -verfraaid met rode baksteen voor bogen en oculus- onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Enkelhuis met lijstgevel van twee traveeën en twee bouwlagen. Magazijn met verankerde trapgevel van twee bouwlagen. Heden gevelbrede gietijzeren I-balk als poortlatei, arduinen schamppalen. Centrale laaddeur van bovenverdieping geflankeerd door twee vensters, alle met arduinen lekdrempel.

• Stadsarchief Roeselare, 91/1894.
  • DESMET G., De ontwikkeling der economische bedrijvigheid in en om de haven van Roeselare, 1862-1962, Roeselare, 1962, p. 87, nr. 9.
  • GELLYNCK B., Magazijn en woning Van Eeckhout-Wulleput, onderzoeksproject industriële archeologie, 1996-1997.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol