erfgoedobject

Burgerhuis in art-decostijl

bouwkundig element
ID: 23893   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23893

Juridische gevolgen

Beschrijving

Nrs. 37, 39. Enkelhuizen van 1921 n.o.v. R. Doom en C. Vermeersch (Roeselare-Brussel), in spiegelbeeld opgenomen in één gevelcompositie; vier trav. en twee bouwl. onder leien/pannen mansardedak met rechth. dakvensters. Art-decogetinte lijstgevel op arduinen plint; diversificatie van rode en gele baksteen met natuurstenen omlijstingen en ornamenten. Brede band overhoeks metselwerk onder de kroonlijst. Gekoppelde benedenvensters onder de driezijdige erkers van de bovenverd. Beglaasde rondboogdeur in de tweede en dito poort onder gebroken latei met twee sluitstenen in de vierde trav.; beide met ruitvormige roedeverdeling van het bovenlicht als centraal motief van de gewone rechth. indeling voor de roeden in de bovenlichten der schuiframen (587).

SAR 25/1921.


Bron     : De Gunsch A., Metdepenninghen C., Tansens A. & Vanneste P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Burgerhuis in art-decostijl [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23893 (Geraadpleegd op 19-08-2019)