Hoekhuis ontworpen door J. Van Damme

Beschrijving

Hoekpand met de Borstelstraat, voormalige herberg, van 1938, naar ontwerp van J. Van Damme (Rumbeke). Rode baksteenbouw op arduinen plint. Drie traveeën en drie bouwlagen onder plat dak. Omlopende gevelordonnantie over de afgeronde hoektravee met horizontaliserende, doorgetrokken betonnen lateien en strekse kroonlijst met dakpannen; hoektravee op de bovenverdieping afgelijnd door smalle lisenen en gemarkeerd door het afgeronde balkon met getraliede leuning. Gebogen deuromlijsting van zwarte tegels met verdiepte deur met drie typische patrijspoorten.

• Stadsarchief Roeselare, Bouwaanvragen, 353/1938.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol