Parochiekerk Sint-Godelieve

Beschrijving

De Sint-Godelieveparochie werd gesticht in 1967 naar aanleiding van de noordelijke stadsuitbreiding na de Tweede Wereldoorlog, met name de Westkouter in 1953, de Beekkwartieren in 1960-1970, het Biezenhof in 1979-1981 en de Klokkeput in 1986-1990. Eerste voorlopige kerk van 1964 vervangen door huidig gebouw van 1981 naar ontwerp van H. Vermoortel (Buro II, Roeselare); tentvormig volume onder steil, overstekend zadeldak op pijlers omgeven door water; beraapte gevel met voorgeplaatste, afgeronde inkom onder met zwarte platen overdekte paraboolvormige klokkentoren. Lichtgeel bepleisterd interieur met gekleurd glasraam boven doksaal.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol

Aanvullende informatie

Deze nieuwe parochie, opgericht in 1966, bezat geen pijporgel tot in 2009. Toen werd door de orgelbouwers Paul Andriessen (Menen) en A. Skrabl een tweedehands orgel geplaatst. Het is een werk van Peter Conacher (GB - Huddersfield) en dateert van rond 1900.

Auteurs: Roose, Patrick