Beschrijving

Hoeve, aangeduid op de Vander Maelenkaart (circa 1850) met grosso modo dezelfde opstelling; losse bestanddelen rondom een begraasd erf. Verankerde baksteenbouw met getoogde muuropeningen onder pannen daken.

Ten noordwesten van het erf, boerenhuis van acht traveeën onder overkragend zadeldak (nok loodrecht op de straat). Beluikte vensters met oorspronkelijk houtwerk voorzien van roedeverdeling. Verlaagde zijpuntgevel met enkele resterende vlechtingen en laadvenster. Klein, veelzijdig paviljoen/vogelhuis onder zinken puntdakje tussen woonhuis en stalvleugel.

Noordoostelijke stalvleugel van elf traveeën onder overkragend zadeldak (nok parallel aan de straat) op houten modillons. Zijpuntgevel met jaarsteen "1889" en laadvenster. Ten zuidoosten, heden bouwvallige schuur.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol