Burgerhuizen ontworpen door R. Doom en J. Vermeersch

Beschrijving

Twee enkelhuizen in repeterend schema in art-decogetint regionalisme naar ontwerp van René Doom en J. Vermeersch (Roeselare-Brussel) van 1919, opgericht met fondsen van "L'Oeuvre Suisse Belge" (zie gevelstenen "O.S.B.-1919"). Diephuizen onder pannen zadeldak. Rood-oranje baksteenbouw van drie bouwlagen verlevendigd door middel van witte steen, arduin en gecementeerde banden. Tuitgevels met vlechtingen; schouderstukken en frontons versierd met druiventrossen en Bacchuskop (nummer 54). Nummer 52: driezijdige stenen erker waarboven tweeledig venster met deelzuiltje. Nummer 54: tweezijdige erker met aanpalend rechthoekig venster, erboven drielicht.

• Stadsarchief Roeselare, 71-72/1919.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol