Eenheidsbebouwing van stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Zes stadswoningen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van zes woonhuizen van 1935 naar ontwerp van P. Van Moerkerke (Roeselare); enkelhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen, volgens repeterend schema, onder zadeldaken (pannen). Geheel van gele bakstenen lijstgevels geleed door licht uitstekende betonnen gevelbanden, casementen en strekse lagen. Zeer diverse metselverbanden geven de ingang van elke woning een apart karakter. Oorspronkelijke roedeverdeling (nummer 160) verwijderd in de bovenramen; rechthoekige deuren onder betonnen luifel met bovenlicht.

• Stadsarchief Roeselare, 77/1935.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol