erfgoedobject

Burgerhuis ontworpen door Alfons Van Coillie

bouwkundig element
ID
23936
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23936

Juridische gevolgen

Beschrijving

Vrijstaande woning met beboomde voortuin van 1937 naar ontwerp van Alfons Van Coillie (Roeselare). Blokvormig volume van twee bouwlagen onder plat dak. Gevels van gele baksteen op hoge plint van arduin en breuksteen, opengewerkt met rechthoekige ramen en verlevendigd met rechthoekige en afgeronde erkers op de bovenverdieping die soms boven de gekorniste kroonlijst uitkomen en die dan afgezet zijn met een rij van staande zwarte tegels. In de achtergevel met verticaal venster ter verlichting van het trappenhuis, voorzien van art-decogetint glas in lood bloemmotieven en landschapstafereel. Verhoogde inkom in geprofileerde bakstenen omlijsting met beglaasde ijzeren deur voorzien van geometrisch art-decomotief.

  • Stadsarchief Roeselare, 89/1937.

Bron     : De Gunsch A., Metdepenninghen C., Tansens A. & Vanneste P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol
Datum  : 1999


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis ontworpen door Alfons Van Coillie [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23936 (Geraadpleegd op 12-06-2021)