Huizen Johanna en Johan

Beschrijving

Samenstel van twee woonhuizen in spiegelbeeldschema van het tweede kwart van de 20ste eeuw, zie gevelopschrift zogenaamd "Johanna" (nummer 255) en "Johan" (nummer 257). Twee afgeronde volumes van drie bouwlagen op souterrain met garage, aan weerszijden van ingangstravee voorafgegaan door dubbele steektrap. Rode baksteenbouw met opvallende betonnen stroken die bouwlagen en dakrand markeren. Voorts verwerking van gekleurde granito en arduin voor de omlijsting van deuren, patrijspoorten met gekleurd glas in lood en voor de onderdorpels van de vensterregisters. Geometrisch traliewerk van de beglaasde rondboogdeuren en de garagepoorten met art-deco-inslag.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol