erfgoedobject

Huizen Johanna en Johan

bouwkundig element
ID
23939
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23939

Juridische gevolgen

Beschrijving

Samenstel van twee woonhuizen in spiegelbeeldschema van het tweede kwart van de 20ste eeuw, zie gevelopschrift zogenaamd "Johanna" (nummer 253) en "Johan" (nummer 255). Twee afgeronde volumes van drie bouwlagen op souterrain met garage, aan weerszijden van ingangstravee voorafgegaan door dubbele steektrap. Rode baksteenbouw met opvallende betonnen stroken die bouwlagen en dakrand markeren. Voorts verwerking van gekleurde granito en arduin voor de omlijsting van deuren, patrijspoorten met gekleurd glas in lood en voor de onderdorpels van de vensterregisters. Geometrisch traliewerk van de beglaasde rondboogdeuren en de garagepoorten met art-deco-inslag.


Bron: DE GUNSCH A., METDEPENNINGHEN C., TANSENS A. & VANNESTE P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Huizen Johanna en Johan [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23939 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.