Burgerhuis naar ontwerp van Alfons De Pauw

Beschrijving

Dubbelhuis van 1926 naar ontwerp van Alfons De Pauw (Brugge); oorspronkelijk vier traveeën en twee bouwlagen onder leien/pannen mansardedak; in 1932 met twee traveeën uitgebreid. Gele bakstenen lijstgevel op arduinen plint met betraliede keldervensters; simili-steen gebruikt voor muurbanden, aanzet- en sluitstenen, en driezijdige erker in de latere aanbouw. Verticaal accent op de deurtravee door bovenvenster tussen twee pilasters die de geprononceerde kroonlijst rond het opgaand dakvenster ondervangen. Art-deco-invloed in de stenen versieringselementen en het smeedijzeren traliewerk voor de deur en de kelderramen.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol