Burgerhuizen ontworpen door Alfons Van Coillie

Beschrijving

Twee enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema van drie bouwlagen en samen drie traveeën onder plat dak naar ontwerp van Alfons Van Coillie (Roeselare), 1934. Blokvormig volume met parement van gediversifieerde geel-oranje baksteen verfraaid met rode baksteen op arduinen plint, beton voor luifel en lateien; variërende metselverbanden, onder meer strekse lagen. Doorgetrokken hoeklisenen met deksteen. Het hoger opgetrokken middenrisaliet omvat de gekoppelde deurtravee met deels beglaasde deuren met art-deco-ijzerwerk onder gemeenschappelijke luifel en bovenlichten met glas in lood; gekoppelde bovenvensters. Rechthoekige, groen- en bruingeschilderde ramen. Overkragende kroonlijst in zijtravee.

• Stadsarchief Roeselare, 309/1934.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol