Lindenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Lindenhof

Beschrijving

Zogenaamd "Lindenhof". Hoeve met ronde jaarsteen 1888 in de zijpuntgevel van de stal. Losse, lage bestanddelen van verankerde, donkere baksteen onder pannen zadeldaken, U-vormig gegroepeerd rondom een deels verhard erf met centraal grasplein en omlopende kasseien stoepen, bereikbaar ten zuiden via lange onverharde oprit; toegang gemarkeerd door lindebomen.

Ten noordwesten van het erf het boerenhuis, ten zuidwesten stal en vaalt en in het noordoosten schuur en wagenhuis op bakstenen pijlers; enigszins afgezonderde tabaksast in het oosten.

Boerenhuis aansluitend bij het langgestrekte type; getoogde muuropeningen; streekeigen elementen zoals onder meer aflijnende bakstenen fries en dakkapel. Stalvleugel met overstekende dakrand op korbelen, onderbroken door laadvenster. Linker zijgevel met jaarsteen; rondboogvenster met waaiervormige roedeverdeling, waarboven rechthoekige nis rustend op geprofileerde kraagsteen van arduin.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol