School, nu opslagplaats, dubbelhuis

Beschrijving

Nr. 26. Voormalige Vrije Jongensschool van 1879, geschonken door de Heer van Dadizele (cf. centraal wapenschild); vanaf 1932 maalderij en nu opslagplaats. Neoclassicistisch geïnspireerd dubbelhuis van zes trav. en twee bouwl. onder pannen zadeldak (n // straat, mechanische pannen). Verankerde baksteenbouw, gecementeerd na W.O. I. Horizontaal belijnde lijstgevel cf. schijnvoegen, kordon en aflijnende kroonlijst met consoles van verdwenen dakvenster (cf. prentbriefkaart). Getoogde muuropeningen; vensters gevat in geriemde omlijsting; behouden houtwerk. Oorspronkelijke deurtrav. vervangen door garage (369).

SIOEN R., De Vrije Jongensschool gesticht in 1879 bestaat reeds 115 jaar, (Dadingisila, nr. 3, 1994, p. 44-47).