Dokterswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dokterswoning

Beschrijving

Nr. 18. Voormalige dokterswoning, cf. arduinen naamplaatje r. deur, uit XX b. Dubbelhuis van drie trav. en twee bouwl. onder mansardedak (n // straat, mechanische pannen en leien). Gevelparement van gele baksteen; gebruik van arduin voor plint, boven- en onderdorpels. Lijstgevel met houten gootlijst op houten klossen en consoles. Licht vooruitspringend deurtrav. gemarkeerd door halfronde erker, uitlopend in gewelfd dakvenster. Rechth. muuropeningen o.m. garage l. Behouden houtwerk o.m. verzorgde vleugeldeur (385).