Vrije Basisschool naar ontwerp van A. De Pauw

Beschrijving

Nr. 36. Vrije Basisschool van 1928, n.o.v architect A. De Pauw (Brugge). Traditioneel opgevatte lage klassevleugel en nieuwbouw, L-vormig gegroepeerd rondom speelplaats.

Meer uitgewerkte voormalige onderwijzerswoning (?), nu kinderdagverblijf. Diephuis van drie trav. en twee bouwl. onder wolvedak (mechanische pannen). Verankerde gele baksteenbouw boven een gecementeerde plint, met verwerking van simili-natuursteen voor banden, getande lateien en onderdorpels. Rechth. muuropeningen, op de bovenverd. onder strekse- en korfboog. Borstweringen in dambordpatroon (389).

A .R., D.V.G., 7366