Neoclassicistische villa Ter Beuken

Beschrijving

Nr. 3. Z.g. "Ter Beuken" (cf. steen in postament toegangspoort). Villa met neoclassicistische inslag uit XX b; gelegen middenin beboomde tuin, afgezet met gietijzeren hek tussen bakstenen postamenten met ingeschreven spiegels (fig. 128). Dubbelhuis van vijf trav., verhoogde begane grond en twee bouwl. onder leien schilddak; twee dakkappelen. Gele baksteenbouw met gebruik van natuursteen voor o.m. negblokken, muurbanden en omlijstingen; arduinen sokkel en bordes. Gevelparement gemarkeerd door geblokte hoekbanden. Middenrisaliet van één brede trav. en bekroond door driehoekig fronton met uitgewerkte oculus. Portaal met deels beglaasde en getraliede deur, afgezet door zuilengalerij, waarboven balusterbalkon; getoogd deurvenster met geriemde omlijsting; cartouche op sluitsteen. Geprofileerde kroonlijst op houten klossen, waaronder geprofileerde waterlijst.