Pastorie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

Beschrijving

Nr. 4. Pastorie met voortuintje afgezet door gietijzeren hek tussen bakstenen pijlers met arduinen bekroning. Wederopgebouwd in 1921 n.o.v. architect A. Latté (Kortrijk), (fig; 129), Dubbelhuis van vier trav. en twee bouwl. onder pannen zadeldak met aandaken; l., aanpalende, lagere vleugel. Verankerde rode baksteenbouw met geprofileerde bakstenen fries. Rechth. muuropeningen onder houten latei in verdiepte rondboog. Korfboogvormige deur in omlijsting van blauwe boomse klompjes; oculus van gebrandschilderd glas. R., Marianisje. R.zijgevel met bow-window op de begane grond (394).

A.R., D.V.G., nr. 7451.