Herberg "In de Nieuwe Smis", smidse en cafe

Beschrijving

Nr. 3/ Ketenstraat. XX b-herberg z.g. "In de Nieuwe Smis" cf. opschrift. Oorspronkelijk combinatie van smidse en café. Hoekhuis van vier + drie trav., waartussen afgeschuinde hoektrav.; twee bouwl. onder schilddak (mechanische pannen). Aanpalend lager bakstenen gebouwtje van drie trav., dat naar verluidt dienst deed als de eigenlijke smidse. Met schijnvoegen gecementeerde en witbeschilderde bakstenen lijstgevel. Hoektrav. gemarkeerd door pilasters. Rechth. muuropeningen waarboven doorgetrokken puilijst (397).