Woon- en winkelhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woon- en winkelhuis

Beschrijving

Nr. 12-14. Woon- en winkelhuis in typerende wederopbouwarchitectuur (fig. 134). Breedhuis uit de jaren 1920 van vier trav. en twee bouwl. onder pannen (mechanisch) zadeldak. Verankerde rode bakstenen lijstgevel op arduinen plint. Boven de begane grond uitkragende, brede venstertrav., oplopend in dakvenster met trapgevel en rustend op geprofileerde consooltjes, welke overspannen worden door een houten balk en ontlastingsboog. Rechth. vensters al of niet in rond- of korfboognis of overspannen door ontlastingsboog. Deurtrav. met houten, deels beglaasde, korfboogdeur waarboven Marianis. Drie dakkapellen, waarvan twee onder zadeldak met windbord en r. met trapgevel.