Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkel

Beschrijving

Nr. 42. Winkelhuis uit de jaren 1920. Lijstgevel van twee trav. en twee bouwl. onder pseudo-mansardedak (leien). Gele baksteenbouw op arduinen plint met rijkelijk gebruik van simili-natuursteen voor vensteromlijstingen, consoles, waterlijst, gevelbanden en sluitstenen. Gevel gemarkeerd door hoeklisenen uitlopend op gestileerde consoles waarop omlopende kroonlijst. Korfbogige benedenvensters met sluitsteen onder waterlijst. Rechth. bovenvensters gevat in geblokte natuurstenen omlijsting. L., recente aanpalende garage (408).