Woon- en werkplaats naar ontwerp van A. De Pauw

Beschrijving

Nr. 3-5. Woon- en werkplaats van stoelenmaker. Enkelhuis in regionalistische wederopbouwarchitectuur van 1920 en n.o.v. architect A. De Pauw (Brugge). Breedhuis van zes trav. en één bouwl. onder pannen zadel -en mansardedak. Verankerde lichte baksteenbouw (boomse) met gebruik van petit granit voor onderdorpels en fronton. Rechth. muuropeningen onder houten latei en ontlastingsboog. R. dakvenster oplopend in een getrapte gevel; l. dakvenster uitlopend in de klokgevel waarvan het fronton verdwenen is; twee gewelfde dakkapellen (411).

A.R., D.V.G. 7365