Burgerhuis in regionalistische stijl

Beschrijving

Burgerhuis in regionalistische stijl van 1920, naar ontwerp van van René Cauwe (Brugge). Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), twee getrapte dakvensters. Kroonlijst op consoles. Rode baksteenbouw op gecementeerde plint, sierankers. Rechts, risaliet onder trapgevel, ontworpen als kleine bedrijfsruimte. Rechthoekige vensters verdiept in nis. Behouden houtwerk, onder meer bovenlichten met kleine roedeverdeling. Rechts, lage poorttravee onder zadeldak.

• Algemeen Rijksarchief, Dienst der Verwoeste Gewesten, 10314.