Arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoningen

Beschrijving

Landelijke eenheidsbebouwing van twee arbeidershuisjes uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Lage dubbelhuizen van vier traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen); spiegelbeeldschema. Verankerde rode baksteenbouw, vroeger op gepikte plint. Voorheen getoogde muuropeningen, echter verlaagd door middel van witgeschilderde betonnen latei; in uiterste travee korfboogdeurtje met toegang tot opslagruimte. Centraal witgeschilderd rondboognisje met Christusbeeld. In de rechter zijgevel getoogd luikje en dito staldeuren; recentere garage tegen linker zijgevel.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol