• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Kleine wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw, zie:

Opstelling: losse, lage bestanddelen rondom een onverhard erf; woonhuis, stalling en schuur respectievelijk ten noorden, oosten en westen.

Materialen: verankerde rode baksteenbouw; pannen (mechanische) zadeldaken, bij boerenhuis en stalling afgewolfd; lateien van simili-natuursteen.

Streekeigen bouwelementen: overhoekse steunberen (schuur); tuitgevels, ook voor dakvensters, met aandak en vlechtingen; rechthoekige muuropeningen onder lateien en korfbogige ontlastingsbogen; rondboogdeuren en korfboogpoorten; lichtgleuven (schuur).

Indeling: boerenhuis van vijf traveeën met rechts risaliet van twee traveeën, aanbouwsels onder zadel- (nok parallel aan het huis) en lessenaarsdaken, rechts in geveltop drie duivengaten; stalling van acht traveeën onder zadeldak + twee traveeën onder afgewolfd zadeldak; dwarsschuur van vier traveeën.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol