Burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis

Beschrijving

Thans één woning. Lage tweewoonsten in ommuurde, oplopende voortuintjes. Gekoppelde smalle enkelhuizen in spiegelbeeldschema, onder afgewolfde zadeldaken (nok parallel aan de straat, mechanische pannen, klimmende dakvensters), uit de jaren 1920. Verankerde rode baksteenbouw, vroeger op gecementeerde plint. Twee rechthoekige middenvensters onder betonnen latei met erboven gevelsteen, tussen in- en uitzwenkende muurpartijen met rondbogige portalen. Vernieuwd houtwerk bij nummers 2-4. Portaal van nummer 10 vervangen door groot rondboogvenster. Zijgevels gemarkeerd door een erker.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol