Rij arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoningen

Beschrijving

Rij arbeiderswoningen in spiegelbeeldschema uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. De meeste huisjes kregen in de loop van de tweede helft van de 20ste eeuw een bijkomende lage tweede bouwlaag en eventueel een nieuw parement. Nummers 109 en 121 behouden hun oorspronkelijke volume, nummer 121 ook het parement en de vensterindeling. Enkelhuis van twee traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen); dakvenster in tuitgevel. Rechte baksteenfries. Witgeschilderde, rode baksteenbouw op beschilderde, gecementeerde plint. Getoogde muuropeningen onder druiplijst.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol