• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (1842). Oude opstelling behouden: losse, deels bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (mechanische pannen), in U-vorm rondom een begrint erf met grasperken. Erftoegangen ten noorden en ten zuiden.

Ten noorden, boerenhuis uit de 19de eeuw, aangepast na de Eerste Wereldoorlog. Vijf traveeën + links, aanpalend nutsgebouw van twee traveeën onder lager zadeldak. Getoogde vensters en rondboogdeur. Vernieuwd houtwerk.

Ten oosten, stalling uit de 19de eeuw, aangepast na de Eerste Wereldoorlog. Laadvenster in puntgevel met overkragend windbord. Deels gewijzigde getoogde muuropeningen.

Ten westen, dwarsschuur uit de 19de eeuw. Horizontale plankenbeschieting op hoge, bakstenen voeting; beplanking gedeeltelijk vervangen door bitume. Links, dichtgemetseld en tot stalling verbouwd wagenhuis; getoogde schuurpoort met klinket, tussen kelderdeuren. Verankerde, bakstenen zijgevels, rechts gecementeerd; getoogde luiken, mijterbogige lichtgleuven en uilengaten.

Ten oosten van de stalling recente bedrijfsruimte.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol