Ontspanningscentrum en Vrije School

Beschrijving

Nr. 11. Heden Ontspanningscentrum en Vrije (Gemengde) School van Slypskapelle. In 1919, oprichting van een Gemeentelijke Jongensschool. Klaslokalen aanvankelijk in een burgerhuis; van 1920 tot 1931 in barakken van het Albertfonds aan de Waterstraat. Bouw van huidige schoolgebouwen in 1930-1931. Sinds 1970 Gemeentelijke Gemengde School; in 1975 fusie met de Vrije Meisjesschool (Pastorijstraat).

Huidig schoolcomplex van 1930-1931. Voormalige onderwijzerswoning (?) (n // straat) met achter gelegen klassenvleugel (nok loodrecht op huis) en r., aanpalende zaal onder plat dak (ontspanningscentrum).

BEERLAND F., CASTELEIN L., De geschiedenis van Slypskapelle, Dadizele, 1979, p. 67.