Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Nr. 64. Kleine hoeve aan het eind van de Strobomestraat, deels aan het Dorpsplein, met XIX d-uitzicht. Losse, lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (mechanische pannen), rondom een deels verhard erf.

Ten N., boerenhuis van vijf trav. + één opkamertrav. (n // straat). Getoogde muuropeningen. Aan de straatzijde, keldervenster in de vierde trav.; aan de achterzijde; kelderpoortje onder de opkamer in de eerste trav. Deels vernieuwd houtwerk.

Ten N.O., lage en smalle stalling van vijf trav. (n // Dorpsplein). Ten O., dwarsschuur van zeven trav. (nok loodrecht op huis), licht overstekende dakrand op houten modillons. Twee bouwfazen cf. bouwnaad, twee l. trav. met privaatdeur onder houten latei en vierkant kozijnvenstertje onder strek zijn ouder. Voorts rechth. en licht getooge muuropeningen; schuifpoort.

Ten Z.W., wagenhuis van twee trav. onder zadeldak (n huis) + recentere trav. onder aansluitend lessenaarsdakje (golfplaten). Schuifpoort en laadluik in de geveltop (331, 332).