19de-eeuws hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed 19de-eeuws hoekhuis

Beschrijving

Nr. 19/ Kloosterstraat. XIX-hoekhuis met vernieuwd gevelparement uit de jaren 1920 cf. bouwnaad (fig. 49). Breedhuis van vier + vier trav. onder schilddak (mechanische pannen); dakkapel onder tentdak. Gevelparement van gele baksteen op geblokte arduinen plint. Gevel gemarkeerd door ingewerkt achtzijdig hoektraptorentje met kantelen op korfboogfries; lichtgleuven. R. poorttrav. uitlopend op in- en uitzwenkende top met sieranker; driezijdige erker met borstwering met streks baksteenverband waarboven houten balustrade. Venstertrav. met erkers op de begane grond en bovenverd. Steekboogdeur in geriemde baksteenomlijsting bekroond door gewelfd fronton. Vernieuwde kroonlijst, overhoeks uitkragend ter hoogte van de venstererkers; vernieuwd schrijnwerk.

R. zijgevel van rode baksteen doorbroken door vensters en deur. Later toegevoegde uitbouw cf. bouwnaad.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol