Eclectisch burgerhuis 1920

Beschrijving

Nr. 29. Eclectisch burgerhuis uit de jaren 1920; drie trav. en twee bouwl. onder pannen zadeldak. Lichte baksteenbouw op een met schijnvoegen gecementeerde en grijsbeschilderde plint. Gevelparement verlevendigd door simili-natuursteen voor muurbanden en lateien. L.poorttrav. bekroond door gebogen fronton met gestrekte uiteinden. R.risaliet oplopend in trapgevel met topstuk geflankeerd door postamenten. Driezijdige houten erker op stenen console (fig. 50). Vensters met gebogen en verticale roedeverdeling, bovenlichten met kleine roedeverdeling en o.m. geel glas. Borstwering met spiegels. Licht overkragende houten kroonlijst op consooltjes. Rechth. vensters onder getande latei. Poort met driedubbele deur; bovenlicht onder latei (122).

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol