Boerenburgerhuis 1819

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenburgerhuis 1819

Beschrijving

Nr. 10. Boerenburgerhuis met muurankers 1819 in r.zijpuntgevel. Breedhuis met voortuin, afgezet door gietijzeren hek tussen bakstenen pijlers, poort begrensd door gietijzeren zuilen. Dubbelhuis van vijf trav. en twee bouwl. onder pannen zadeldak; houten gootlijst. Bakstenen lijstgevel op een later met schijnvoegen gecementeerde plint met imitatiebossage. Getoogde vensters in geriemde omlijsting; houten T-kozijnen. Gelijkaardige achtergevel met gecementeerde rondboogfries en borstwering; benedenvensters met bewaarde luiken. L.: aanpalende lagere stalvleugel met aangepaste muuropeningen; o.m. gedicht rondboogdeurtje in uiterste trav. R.: lagere aanbouw onder lessenaarsdak (133).

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol