• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Nr. 58. Breedhuis uit XX a; vier trav. en twee bouwl. onder pannen (mechanische) zadeldak. Bakstenen lijstgevel op geblokte plint, verlevendigd door gebruik van arduin voor o.m. muurbanden, sluitstenen, negblokken en kordon; aflijnende bakstenen fries met zaagtand in casement waaronder dropmotief. Deurrisaliet met houten korfboogdeur, deels beglaasd en voorzien van decoratief smeedijzeren traliewerk; bovenlicht. Korfboogvensters met houten T-kozijn of schuifraam; afgeronde onderdorpels.

R.: lagere hoekvleugel onder hoog opgaand pannen zadeldak. Gesloten lijstgevel van donkere baksteen op een gecementeerde plint.

Achterliggend veevoederbedrijf (135).

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol