Hoeve gedateerd 1826

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve 1826

Beschrijving

Hoeve met muurankers 1826 in rechter zijgevel van het woonhuis. Losse, lage bakstenen bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een verhard erf met boerenhuis ten noorden en stalvleugel ten westen. Woonhuis van acht traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak, met links en rechts aanpalende lagere nutsgebouwtjes; sporen van voormalige dakruiter. Gecementeerde lijstgevel; houten gootlijst. Deurtravee oplopend in trapgevel met laadluik. Gecementeerd bordes en zolderdeur. Getoogde muuropeningen; beluikte vensters. Rechter zijgevel voorzien van vlechtingen en verlaagd aandak.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol