Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Naar verluidt oorspronkelijk omwalde hoeve uit het vierde kwart van de 18de eeuw - eerste kwart van de 19de eeuw aansluitend bij het langgestrekte type; woonhuis + stal + schuur onder pannen zadeldak met overstekende dakrand. Aan straatzijde deels afgezoomd door meidoornhaag; erftoegang ten oosten gemarkeerd door ijzeren toegangspoort. Geplaveide stoep voor het woonhuis. Vaaltput voor stalvleugel.

Woonvleugel van zes traveeƫn. Verankerde bakstenen lijstgevel met opkamertravee links. Getoogde muuropeningen; beluikte vensters; houten kozijnvensters in opkamertravee en rechter zijgevel. Linker zijgevel met vlechtingen. Stalvleugel met laadvenster onder dakstoel.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol