Hoeve gedateerd 1872

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve uit 1872

Beschrijving

19de-eeuwse hoeve aangeduid op de Vander Maelenkaart (circa 1850) met grosso modo zelfde opstelling; losstaande, lage verankerde baksteenbouw, onder pannen zadeldaken met overstekende dakrand, gegroepeerd rondom een begrint erf met putvaalt; erftoegang gemarkeerd door twee populieren. Woonhuis met gekasseide stoep ten noorden van het erf, dwarsschuur ten oosten en stal ten zuiden; enigszins afgezonderde cichorei-ast ten zuidwesten.

Woonhuis met jaarsteen 1872 boven de deur; zes traveeƫn; in linker travee melkhuisje. Getoogde muuropeningen; beluikte vensters op arduinen lekdrempels.

Dwarsschuur met gevelsteen 1884 in zijpuntgevel voorzien van vlechtingen en houten windborden; asemgaten. Stalvleugel met laadvenster; zijpuntgevel met in top kapel.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol