Beschrijving

Hoeve uit de 19de eeuw met losse, lage, verankerde bakstenen bestanddelen met overstekende dakranden en windborden, U-vormig gegroepeerd rondom een bekiezeld erf met geplaveide stoepen; noordoostelijke erfoprit afgezoomd door knotwilgen.

Ten noorden van het erf, boerenhuis met jaarsteen 1896 in omlijsting van gesinterde baksteen in de rechter zijpuntgevel; zeven traveeën onder pannen (Vlaamse) zadeldak. Licht verdiepte muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk. Getoogde deuropening in schouderboogomlijsting van gesinterde baksteen.

Ten oosten, dwarsschuur met gevelsteen 1864 in de linker zijpuntgevel; gedicht uilengat en vlechtingen onder overkragende dakrand. Brede rondboogpoort met klinket; asemgaten. Ten westen, stalvleugel met overstekende dakrand doorbroken door laadluik; aangepaste muuropeningen.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol