• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Kleine hoeve met losse, lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken rondom een begrint erf. Erftoegang ten westen via veldweg.

Ten noorden, tweewoonst met midden 18de-eeuwse kern. Zes traveeën + één staltravee onder mank zadeldak (golfplaten ter vervanging van stro). Getoogde muuropeningen (voorgevel en linker zijgevel) en kleine rechthoekige kozijnvensters onder meer afgeschermd door middel van diefijzers (achterzijde en linker zijgevel). Aan de erfzijde kozijndeur in de eerste travee en dichtgemetselde deur in de zesde travee. Behouden groenbeschilderd houtwerk onder meer beluikte schuifvensters.

Interieur: behouden balklaag met versierde moerbalk gedateerd 1754; behouden balkraveling, echter nieuwe schouwmantel. Links, aanleunend privaat onder lessenaarsdak en rechts, aanpalende koestal van twee traveeën onder lager pannen zadeldak.

Ten westen, stalling en voederkeukentje van drie traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op boerenhuis, mechanische pannen), licht overstekende rand.

Ten noordoosten, vrij recente tabaksast van snelbouwstenenstenen.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol