Arbeiderswoning door E. Apers

Beschrijving

Arbeiderswoning van 1920 naar ontwerp van architect E. Apers (Roeselare). Dubbelhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, donker geglazuurde mechanische pannen), recentere dakkapellen onder mank schilddakje. Kroonlijst op consoles. Witgeschilderde baksteenbouw op een grijsbeschilderde en gecementeerde plint. In de derde travee deurrisaliet met overhoekse baksteenversieringen boven de rondboogdeur in geaccentueerde omlijsting; bakstenen consoles als aanzet van verwijderd dakvenster. Rechthoekige vensters onder strekse latei. Blauwbeschilderd houtwerk onder meer luiken en kleine roedeverdeling in de bovenlichten.

• Algemeen Rijksarchief, Dienst der Verwoeste Gewesten, 9041.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol