Onderpastorie naar ontwerp van A. De Pauw

Beschrijving

In 1921 heropgebouwde onderpastorie, naar ontwerp van Alphonse De Pauw (Brugge). Dubbelhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder mansardedak (nok parallel aan de straat, leien en donker geglazuurde mechanische pannen), klimmende dakkapellen. Kroonlijst op consoles; centrale tuitgevel met vlechtingen. Verankerde, rode baksteenbouw. Rechthoekige vensters onder houten latei, verdiept in tudorboognis. In het risaliet, tudorboogdeur tussen klein venstertje en plaat met vrome tekst. Behouden houtwerk met kleine roedeverdeling. Links van nummer 10, grote, ommuurde tuin, heden toebehorend aan het rustoord "Rustenhove" (Rollegemstraat nummer 17).

• Algemeen Rijksarchief, Dienst der Verwoeste Gewesten, 9092.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol