• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Aan de straat gelegen semigesloten hoeve uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lage bakstenen bestanddelen onder onder meer overstekende zadeldaken, gegroepeerd rondom een deels begrint en deels gekasseid erf met ten oosten erfoprit, gemarkeerd door linde. Aan de straat afgezet door beukenhaag en betonnen hek.

Ten noorden, woonhuis (nok loodrecht op straat, mechanische pannen) van zes traveeën, getypeerd door aflijnende bakstenen tandfries met uitgelengd dropmotief en druiplijst. Deurtravee oplopend in puntgevel met laadluik. Getoogde vensters. Verankerde zijgevels met aandak; kraagstenen. Aanpalende lagere stalvleugel met latere uitbreiding, zie bouwnaad. Overstekende dakrand doorbroken door laadvenster; dakstoel. Wagenhuis rechts.

Ten westen, haaks aansluitende schuur; aangepaste muuropeneningen. Ten zuiden van het erf, afgelegen tabaksast en schuur als restanten van voormalige hoeve, nu opgenomen bij huidig complex.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol